9.5 C
Alba Iulia
П’ятниця, 9 Серпня, 2024

АМПУ дозволило придбати хмельницький завод із виготовлення цвяхів одному з найбагатших бізнесменів України

Антимонопольний комітет дозволив ТОВ “Дніпрометиз ТАС” бізнесмена Сергія Тігіпка придбати хмельницьку компанію “Нейл”, одного з найбільших виробників цвяхів в Україні.

Про це повідомила пресслужба АМКУ, пише LB.ua.

Група ТАС повідомляла про намір придбати “Нейл” ще на початку 2022 року, до початку повномасштабного вторгнення Росії.

За даними Contr Agent, зараз Тігіпко контролює 20% ТОВ “Нейл” через ТАС Ессет Менеджмент, тоді як решта 80% через КУА “Темп” – у громадянина Кіпру Апостолоса Мастроміхаліса. Аби оформити на себе контроль понад 50%, Тігіпкові потрібен був дозвіл АМКУ.

Відповідно до інформації на сайті компанії, ТОВ “Нейл” засноване у 1994 році як виробник цвяхів. У 2018 році об’єдналося з ТОВ “Авісметіз”.

Крім традиційних будівельних, столярних та покрівельних цвяхів, підприємство виробляє спеціальні їх види – у бобінах та розсипні, що використовуються у виробництві дерев’яної тари та піддонів, а також різні засоби кріплення: саморізи, шурупи, конфірмати, болти, гайки, шайби, стрижні різьбові, свердла тощо. Головний офіс та виробничі потужності компанії знаходяться у Хмельницькому.

“Нейл” у 2020 році скоротив виторг на 13,2% – до 151,1 млн грн, чистий прибуток – на 8,5%, до 2,5 млн грн. За дев’ять місяців 2021 року його виторг склав 170,7 млн грн при чистому прибутку 2,1 млн грн.

Останні новини:

Зараз читають