9.5 C
Alba Iulia
Вівторок, 20 Лютого, 2024

В “Укрзалізниці” розповіли про проєкт приміських поїздів City Express

Голова правління АТ “Укрзалізниця” Володимир Жмак в ході Всеукраїнського форуму “Україна 30. Інфраструктура” в загальних рисах поділився баченням розвитку проєкту приміських поїздів City Express, який був анонсований президентом України.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на ЦТС.

“Всі ці роки приміський транспорт був поза фокусом уваги. І в порівнянні з іншими активами УЗ найбільш зношеним – близько 95%”, – сказав Жмак.

“Ми вирішили змістити фокус і в цьому році зайнятися приміським сполученням. Виділивши три основні регіони – Київ, Харків, Дніпро … Мова не йде про якийсь “гіперлуп”. Це проєкт дуже практичний і реальний, і дасть значний ефект всьому місту Києву й дозволить розвантажити дороги, – заявив глава УЗ. – Все, що для цього проєкту потрібно, у нас вже є – інфраструктура, рухомий склад, який ми зможемо підтримувати в робочому стані ще пару років”.

За словами Володимира Жмака, відремонтувавши деякі ділянки та поліпшивши диспетчеризацію, компанія зможе збільшити кількість пасажирів приміського пасажирського сполучення з Києвом з 77 тис. до 150 тис. осіб на день. Для цього будуть впроваджувати човникові перевезення.

“Буча, Святошино, Боярка, Київ, Почайна, Вишгород, будемо їхати на Бровари … Основні моменти – єдиний квиток, персоніфікація пасажирів. Все це повинно бути диджиталізовано. Як будемо впроваджувати? Сьогодні ведемо дослідження на предмет перших напрямків і протягом року будемо впроваджувати поступово нові маршрути.

Своїми силами відремонтуємо близько 50 електропоїздів та інфраструктуру. У майбутньому хочемо поставити на маршрути нові низькопідлогові електрички. Зараз ведемо переговори, щоб виробляти їх в Україні або хоча б локалізувати тут виробництво”, – поділився планами голова АТ УЗ.

При цьому він зазначив, що сама УЗ не впорається з таким проєктом і їй потрібна допомога місцевих територіальних громад та держави.

“Саме з місцевими органами влади хочемо закуповувати пасажирський транспорт. Для цього нам потрібна підтримка держави в прийнятті закону про залізничний транспорт”, – резюмував топменеджер.

Останні новини:

Зараз читають